Rómov v Starej tehelni budú sledovať kamery

28.11.2005 Prešov

Prešov 28. novembra (TASR) - Dve priemyselné kamery budú monitorovať situáciu v lokalite zvanej Stará tehelňa v Prešove. Žijú v nej prevažne Rómovia a časť z...
Prešov 28. novembra (TASR) - Dve priemyselné kamery budú monitorovať situáciu v lokalite zvanej Stará tehelňa v Prešove. Žijú v nej prevažne Rómovia a časť z nich narušuje verejný poriadok, na čo sa permanentne sťažujú obyvatelia okolitých rodinných domov.

Inštaláciu kamier na návrh mestskej polície jednomyseľne odsúhlasili na dnešnom zasadnutí členovia mestského parlamentu. Obe kamery by mali začať fungovať do konca marca 2006. Celá akcia má mestskú samosprávu vyjsť na vyše 700 tisíc Sk.
Do toho istého termínu má byť v Starej tehelni zriadené aj pracovisko mestskej polície s tým, že počet jej príslušníkov má vzrásť o päť osôb. Tým do mestského rozpočtu pribudnú výdavky v objeme necelých 1,5 milióna Sk. Ako však na dnešnom rokovaní vyhlásil poslanec František Husovský, realizáciu tohto opatrenia ohrozuje skutočnosť, že niet kde pracovisko zriadiť. Pôvodný zámer umiestniť ho v objekte spoločensko-metodického strediska, ktoré za jednu korunu dostalo v roku 2003 občianske združenie (OZ) Romar, je ohrozené tým, že sú potrebné dodatočné náklady asi 200 tisíc Sk. Pracovisko by malo pritom k dispozícii priestor o rozmeroch do 12 metrov štvorcových. Husovský preto presadil, aby sa do dnešného uznesenia dostala požiadavka odstúpiť od kúpnej zmluvy medzi mestom a týmto OZ.
 

Vyberte región

mark